De inspiratiedag en de infosessies ter voorbereiding van Erfgoeddag 2015 zijn achter de rug

Sfeerbeeld inspiratiedag ERF! in Notarishuis Antwerpen - EGD2015
Ter voorbereiding van Erfgoeddag 2015 organiseerde de coördinatie Erfgoeddag enkele ontmoetingsmomenten om kandidaat-deelnemers mee op de sporen te zetten. Enerzijds was er de inspiratiedag waar volop de kaart werd getrokken van de verdieping. Anderzijds waren er de infosessies waar ook heel wat praktische info werd meegegeven.
 
 
Inspiratiedag
 
Op vrijdag 26 september vond de inspiratiedag in het Notarishuis in Antwerpen plaats. Samen met een aantal ERFexperts en ERFgoedwerkers bogen we ons een dag lang over het thema ERF!. 
 
Bekijk hier enkele sfeerbeelden van de inspiratiedag
 
 
Provinciale infosessies
 
Van 1 tot en met 8 oktober volgden heel wat erfgoedwerkers de infosessies over Erfgoeddag 2015 bij. Op elke locatie kregen de deelnemers een beknopte evaluatie van de vorige Erfgoeddageditie, een intro in het thema ERF!, gevolgd door een beknopte toelichting over de procedure en zaken waarop je als kandidaat-deelnemer zoal dient te letten. 
 
Na het uitwisselen van de al dan niet al concrete ideeën voor activiteiten op Erfgoeddag 2015 was er telkens nog de mogelijkheid om met een korte rondleiding de ontvangende instelling beter te leren kennen. 
 
De coördinatie Erfgoeddag trok achtereenvolgens naar de Huysmanhoeve in Eeklo, het Kasteel Beauvoorde nabij Veurne, het Domein Bokrijk in Genk, het AMVB in Brussel, OPEK bij Mooss vzw in Leuven en ten slotte naar het Gasthuismuseum in Geel. 
 
 
 
 
 
Heb je zelf nog ideeën, projecten of interessante wetenswaardigheden bij het thema ERF!’? Laat het ons zeker weten. Dan delen we ze heel graag op deze website en onze sociale mediakanalen met al je collega’s.
 
 

 

Vrije tags
inspiratiedag
infosessies
Erf
ontmoetingsmoment