Sfeer
Nu het stof is gaan liggen, blik je hopelijk terug op een geslaagde Erfgoeddag. Nogmaals bedankt voor de geleverde inspanningen, chapeau! De zestiende editie in teken van Rituelen was een succes.
 
Binnenkort starten de voorbereidingen voor Erfgoeddag 2017 met als thema Zorg. Rekening houden met jouw ervaringen en bedenkingen is hierin heel belangrijk.
Sylvia Konior
Tot en met 17 april kon het publiek een foto insturen voor de fotowedstrijd #mijnritueel en tijdens Erfgoeddag werd de winnares bekend gemaakt.
 
Met haar inzending is Sylvia Konior de absolute winnaar. Proficiat Sylvia! Jij krijgt een verwenpakket van RITUALS toegestuurd! Als bijschrift bij de foto schreef ze: “Bidden voor het slapen gaan. Alles in teken van de god en de man.” 
 
Juryleden en fotografen Lieve Blancquaert en Artur Eranosian zijn beiden overtuigd over de foto.
Bedankt voor jullie inzet! Hopelijk blik je terug op een geslaagde dag.

De positieve reacties van het publiek, pers en collega's zijn het bewijs dat je opnieuw een zeer succesvolle Erfgoeddag organiseerde. Chapeau voor zoveel enthousiasme en inzet!

De 16e editie van Erfgoeddag vandaag was een succes. Overal in Vlaanderen bloeit de belangstelling voor cultureel erfgoed. Zo deden 529 cultureel-erfgoedinstellingen zoals musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heem- en geschiedkundige kringen in 263 gemeenten mee.

Zondag 24 april is het Erfgoeddag en dat wil ook de pers niet missen. Cijfers zijn daarin ook van tel. Ze helpen niet alleen het nieuws te halen, maar zo wordt de pers ook efficiënt te woord gestaan. Geef ook dit jaar door hoeveel bezoekers je over de vloer kreeg. 
 
Wie geeft het bezoekersaantal door tijdens Erfgoeddag? 
De lokale coördinator of de deelnemer?
Wil je meer weten over bijzondere rituelen? Kom dan op zondag 24 april naar Erfgoeddag! Je kan deelnemen aan 700 gratis activiteiten, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Maar liefst 529 erfgoedinstellingen en andere organisaties leggen je die dag extra in de watten.
 
Kies uit diverse activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops, lezingen, zoektochten en rondleidingen. Ben je meer het actieve type? Ga dan op wandel- of fietstocht. Heel wat instellingen rollen trouwens de rode loper uit voor gezinnen.
printscreen ErfgoedApp
Iets minder dan twee weken en het is zover: Erfgoeddag! Op zondag 24 april staat de zestiende editie van Erfgoeddag helemaal in teken van Rituelen. En die rituelen beleven dat doe je natuurlijk best gewoon zelf. Tijdens Erfgoeddag vinden er 700 gratis activiteiten plaats. Al deze activiteiten kan je ontdekken dankzij de handige kaart in de Erfgoedapp.
Campagnebeeld Erfgoeddag 2016
Op zondag 24 april is het zover. Dan zwaaien meer dan 529 erfgoedinstellingen en verenigingen hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 700 gratis activiteiten rond het thema Rituelen.

Het volledige programma vindt u op www.erfgoeddag.be. Nieuw dit jaar is dat u het programma kan bekijken dankzij de gratis Erfgoedapp die u kan downloaden via www.erfgoedapp.be.
Foto bibliotheek
Nog een dikke maand en het is Erfgoeddag. Ongetwijfeld is ook jouw organisatie druk bezig met de laatste voorbereidingen. Wil je je activiteit nog wat extra ‘body’ geven? Ben je nog op zoek naar een goeie invulling of zoek je gewoon extra inspiratie voor het programmaboekje bij je tentoonstelling? Kom dan langs in de FARO-bibliotheek en duik in de collectie.