(c) Bieke Depoorter
De Nepalezen zijn de grootste etnisch-culturele minderheid in Brugge. Zij vormen een hechte groep en houden heel wat gebruiken en tradities uit hun thuisland in ere. 
 
Fotografe Bieke Depoorter maakt een intiem portret van deze Nepalese Bruggelingen en hun tradities.
 
In de tentoonstellingszaal van het Volkskundemuseum krijg je een impressie van deze rijke tradities en erfgoed.
campagnebeeld MAFestival 2015
MAfestival Brugge is een van 's werelds meest bekende festivals voor Oude Muziek. Het focust op de historische uitvoeringspraktijk en is een van de voortrekkers in het vernieuwen en uitbreiden van het genre. 
 
Het MAfestival omvat drie pijlers.
Rituelen. We associëren er vaak positieve, pure elementen mee. Rituelen geven op uiteenlopende manieren uiting aan culturen. Rituelen lijken zaken die koste wat kost bewaard moeten blijven. Maar is dat wel altijd zo?
Erfgoeddag 2015 (c) Erfgoedcel zuidwest
Nu het stof terug is gaan liggen, blik je hopelijk terug op een geslaagde Erfgoeddag. We willen je dan ook héél hartelijk bedanken voor de geleverde inspanningen!
 
Binnenkort starten we de voorbereidingen voor Erfgoeddag 2016. Graag houden we hierbij rekening met je ervaringen en bedenkingen.
Reuzen Mie en Ties, Maasmechelen, Erfgoeddag 2015 © Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
Meer dan 450 organisaties verspreid over 243 gemeenten legden de voorbije Erfgoeddag het publiek met een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten in de watten.
 
Nogmaals bedankt aan al wie meehielp om er opnieuw een leerrijke Erfgoeddag van te maken!
 
Bekijk hieronder een fotografische impressie van Erfgoeddag 2015. Heb je zelf nog beeldmateriaal?
Samen met de Week van de Amateurkunsten en de Digitale Week organiseert Erfgoeddag de wedstrijd #opslaanals.
 
Hiermee dagen we jongeren uit stil te staan bij de vergankelijkheid van alles. Wat verdwijnt er? Wat kan iedereen over tien jaar over je terug vinden en wat zou voor eeuwig moeten bewaard blijven? Voor #opslaanals brengen jongeren in beeld wat zij voor de toekomst willen bewaren.

cover Tijd-Schrift
Eind april verscheen het elfde nummer van Tijd-Schrift. Heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen, het tijdschrift van Heemkunde Vlaanderen. Dit themanummer staat helemaal in het teken van het voorbije Erfgoeddagthema ‘Erf’.

Erfgoeddag 2015, Beersel © Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei
Op zaterdag 9 mei organiseren Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en FeliXart Museum een informatiesessie over het schenken van persoonlijk erfgoed en een gratis workshop rond het thuis beter bewaren van eigen erfgoedobjecten. Particulieren, verzamelaars, erfgoedorganisaties en –verenigingen zijn welkom.
 
Iedereen heeft thuis wel enkele waardevolle oude objecten liggen: het archief van de vereniging waartoe je behoort, een bijzonder erfstuk dat je in handen kreeg of een unieke verzameling.
Erfgoeddag 2015, Breng uw geluid naar Alijn © Huis van Alijn
De 15e editie van Erfgoeddag vandaag was een succes. Overal in Vlaanderen groeit en bloeit de belangstelling voor cultureel erfgoed. Zo deden meer dan 450 cultureel-erfgoedinstellingen in 243 gemeenten mee, goed voor zo’n 650 gratis activiteiten. Deze vijftiende editie kon vele tienduizenden mensen bekoren. Er werden naar schatting zo’n 200.000 bezoekers geregistreerd. 

Erfgoeddag 2014, foto: Erfgoedcel Leuven

De cultureel-erfgoedsector – musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heem- en geschiedkundige kringen en talloze andere organisaties – roept nu zondag, 26 april, opnieuw uit tot ‘Erfgoeddag’.

Deze vijftiende editie – met als roepnaam ERF! – toont hoe erfgoedinstellingen en -organisaties omgaan met erfenissen, schenkingen en met ons erfgoed tout court. Want in zekere zin is iedereen erfgenaam. Vandaag zorgen talloze vrijwilligers en professionals zij aan zij voor ons erfgoed, met het oog op de toekomst.