Hoe registreert u uw onderzoek in CoDE-x?

In CoDE-x kunt u onderzoeksdatasets registreren en doorzoeken. De databank brengt uw eigen werk of dat van uw vereniging in kaart. Met CoDE-x wil Histories een oplossing bieden om de onderzoeksgegevens van erfgoedvrijwilligers, die niet in andere databanken kunnen worden opgenomen, te ontsluiten. CoDE-x richt zich op een eenvoudige en efficiënte manier van registreren, met als doel de samenwerking tussen verschillende soorten erfgoedonderzoekers te bevorderen.

Hebt u vragen over CoDE-x en zou u ook graag jouw Excel-lijsten geregistreerd zien, maar weet u niet goed hoe dat moet? Tijdens deze vorming bespreekt Histories welke gegevens u kan toevoegen en bekijkt u stap voor stap de beste manier om uw onderzoek te registreren. Daarnaast maakt u ook kennis met handige tools, zodat u na afloop zelf verder aan de slag kan met de databank.

Voor wie? Vrijwilligers met datasets die ze graag willen registreren in CoDE-x.

Donderdag 6 juni van 19.30 tot 20.30 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Lesgevers
Lisa Tijtgat (Histories)
Prijs
Gratis
Meer info

Contacteer Lisa Tijtgat (Histories) op lisa.tijtgat@historiesvzw.be of op telnr. 0492 11 54 71.  

Organisatie: Histories

Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Als ‘onderzoeken’ en ‘participeren’ samenkomen, spreken we over 'burgerwetenschap'. En laat dat nu net het onderwerp zijn van een netwerkdag ...