Museomix: mensen maken musea

Museomix is een internationaal initiatief dat zich 'makeathon' noemt en zijn diensten aanbiedt aan musea. Musea die in zee gaan met Museomix engageren zich vervolgens om een driedaagse marathon te organiseren waarbij een grote groep creatievelingen tal van nieuwe (technologische) ideeën uitwerken. Het doel is om de museumbeleving in eigen huis nóg beter te maken!

Museomix was al eerder te gast in het MSK Gent, en slaat binnenkort voor de tweede keer toe in België: met name in het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Van 11 tot 13 november gaan een 70-tal deelnemers en vrijwilligers aan de slag om de museumbeleving van het MAS in vraag te stellen én te verbeteren aan de hand van allerlei nieuwe technologieën. Zes teams zullen tijdens dit weekend brainstormen over nieuwe manieren om de participatie en mediatie in het museum te verbeteren en krijgen dit weekend de kans om hiervoor een prototype te bouwen. Op zondag 13 november worden deze prototypes in het museum geïnstalleerd om getest te worden door alle bezoekers, het museum is die dag ook gratis toegankelijk.

Voor collega's in het erfgoedveld is er trouwens een interessante extra. Op vrijdag en zaterdag zijn er gegidste rondleidingen langs de fablabs en werkruimtes in het museum om kennis te maken met Museomix en de werkwijze van de verschillende teams. De rondleidingen zijn telkens tussen 14.30 en 16.00 uur. Door op de dag van uw keuze te klikken kan u met het wachtwoord MBE16 inschrijven voor een van deze bezoeken. 

Hildegarde Van Genechten
jongeren
participatie
digitale bemiddeling
Evenement