Breng uw stem uit en bepaal zo mee wie met een Bib Web Award naar huis mag

logo Bib Web Awards
Op maandagavond 8 december 2014 reikt de Bibliotheekschool van Gent in haar auditorium voor de 3e keer de Bib Web Awards uit. Dit zijn awards voor verdienstelijke websites en -toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector.
 
Een aantal cursisten van het graduaat BDI-kunde selecteerde, verdeeld over 6 categorieĆ«n, precies 50 genomineerden. Zo werd het Letterenhuis genomineerd in de categorie '@ your service: dienstverlening/activiteiten in de online kijker'. Het Universiteitsarchief VUB en het stadsarchief Ieper zijn dan weer genomineerd in de categorie 'E-talage: collectie in de online kijker'.
 
Ook enkele mooie erfgoedprojecten dingen mee naar een Bib Web Award. Zo zijn in de categorie 'Iedereen doet mee: digitaal project met nadruk op participatie' onder andere genomineerd: Erfgoedcel Waasland met Verzameldingen, de Koninklijke Bibliotheek met Shockgazet, Studio Alijn met Tijd voor 80, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek met Boekensteun, het Stadsarchief Leuven met Itinera Nova en het Felixarchief met '14-'18 van dag tot dag: de Groote Oorlog in Antwerpen. 
 
In de laatste categorie 'Iedereen doet mee: digitaal project met nadruk op participatie' zien we onder andere PACKED met CEST, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek met Flandrica.be en Resonant met Muziekbank Vlaanderen glunderen tussen de andere genomineerden. 
 
Een combinatie van publieksstemmen (50%) en vakjury (50%) bepaalt vervolgens in elke categorie het eindresultaat. De winnaars worden op 8 december in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke happening.
 
Breng tussen 27 oktober en 16 november uw stem uit via de publieke stemsite.
 
U kan de Bib Web Awards (bibwa2014) volgen via de volgende kanalen:
 
Leen Breyne