Wie wordt de winnaar van de VGI Innovatieprijs 2008?

De Vereniging voor Geschiedenis en Informatica looft jaarlijks een prijs uit voor een vernieuwende ICT-toepassing op het terrein van de geschiedenis. De prijs wordt uitgereikt aan de maker(s) van een Nederlandse of Vlaamse applicatie waarin geschiedenis centraal staat. Die hoopt hierdoor het gebruik van ICT binnen geschiedwetenschappen te stimuleren. Daarnaast worden creatieve oplossingen die het vakgebied als zodanig promoten aangemoedigd.

Tot de vorige prijswinnaars behoren: het Amsterdams Gemeentearchief (2003), het Ename Expertisecentrum (2004), Literair Gent (2005), Teleblik (2006) en Archeonet Vlaanderen (2007).

Nominaties
Kent u een bijzondere website of standalone applicatie die op innovatieve wijze een bestaande of juist nieuwe doelgroep aanspreekt bestaand ICT-gereedschap vervangt, vernieuwt en verbetert, tools aanbiedt ten behoeve van historisch onderzoek of onderwijs? Nomineer deze toepassing dan voor de VGI Innovatieprijs 2008. U mag een eigen project aanmelden, maar ook een applicatie van anderen die u een bekroning waard vindt. Stuur een e-mail naar de voorzitter van de jury, Yola de Lusenet (y.de.lusenet@planet.nl) en vermeld in het bericht behalve naam, adres en telefoonnummer van de inzender, de naam van de applicatie, de URL (indien aanwezig) en een toelichting op het innovatieve aspect van de applicatie van de kandidaat.

Procedure
De termijn voor de voordracht eindigt op 25 september 2008. Een deskundige jury zal uit de inzendingen drie toepassingen nomineren. Op 15 oktober zullen de genomineerden bekend worden gemaakt. Zij worden uitgenodigd om tijdens de VGI studiemiddag op 11 december 2008 een korte presentatie te geven. Daarna zal er door de jury een winnaar worden aangewezen. Deze krijgt een oorkonde, het recht om het speciale "VGI Innovatieprijs 2008"-vignet te gebruiken en een geldprijs van 500 euro.