De Nacht van de Geschiedenis in teken van Smaak

Campagnebeeld Nacht van de geschiedenis 2016
De Nacht van de Geschiedenis 2016 vindt plaats op dinsdag 22 maart 2016 en staat in het teken van 'Smaak', in de meest uiteenlopende betekenissen van het woord. Die avond kan je op zo'n 200 plekken smaakvolle geschiedenis beleven met brouwerijbezoeken, proeverijen, kookworkshops, lezingen over de geschiedenis van de gastronomie en de kunst ... Ontdek nu het hele programma in de brochure.
 
Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten
De keuze voor het thema 'Smaak' is niet toevallig. In maart verschijnt het boek 'Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten' van historica Annelies Van Wittenberghe. Dat is een onconventioneel kookboek dat onze culinaire geschiedenis vertelt en vertaalt in smakelijke gerechten.
 
Elk recept is gebaseerd op een tekst uit een authentiek historisch kookboek. Zo'n 200 Davidsfonds afdelingen zijn met dat thema aan de slag gegaan en hebben het vertaald naar hun lokale geschiedenis.
 
Culinaire geschiedenis
Smaak doet natuurlijk meteen denken aan onze culinaire geschiedenis, van Belgiƫ in het algemeen en van jouw gemeente in het bijzonder. Kom meer te weten over de geschiedenis van de restaurants en andere eetgelegenheden in jouw buurt of over het beroep van een chocolatier, bakker, traiteur... door de eeuwen heen. Misschien ontdek je wel enkele goed bewaarde recepten?!
 
Geschiedenis van de (wan)smaak
Of ga smaakvol op verkenning door het gebied van de kunst, architectuur, mode of fotografie. Vergelijk 'de goede smaak' van vroeger en nu. Wat was vroeger smaakvolle kunst - en is dat nu misschien niet meer? En wat met smaak in de fotografie in het verleden en vandaag? 
 
Toch liever een papieren programmakrant? Stuur dan een mailtje naar evenementen@davidsfonds.be, vergeet uw adres niet te vermelden.

De Nacht van de Geschiedenis 2016 is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De Standaard, Radio 2, Brouwerij der Trappisten van Westmalle, RondomFARO, Heemkunde Vlaanderen en Centrum Agrarische Geschiedenis.
 
Vrije tags
Nacht van de Geschiedenis
22 maart
smaak
200 plekken