De collectieverhuis van Design museum Gent

Het Design museum Gent verhuist dit jaar de collectie naar twee nieuwe depots. Dat is spannend maar ook een hele klus. Om het project optimaal te laten verlopen, maakt het museum keuzes in functie van haalbaarheid en rendement. 

Aanpak?

Vandaag zijn de medewerkers van Design museum Gent bezig met de verhuis van de collecties naar het nieuwe depot. Daarbij moeten veel en belangrijke keuzes gemaakt worden. Vertrekpunt is steeds het collectieprofiel. Bij het uitzoeken van objecten stelt het museum prioriteiten op het vlak van conservatie en restauratie, ontsluiting of onderzoek. Dat vaak complexe proces toont het museum dan ook graag aan iedereen die het wil zien. Interessant! 

Nog tot en met 17 mei is maar een deel van het museum toegankelijk. Het museum speelt hierop in en ontvangt je graag in het oude depot. Want ook op Erfgoeddag is het museum in volle voorbereiding voor de nieuwe collectiepresentatie en de expo Maarten Baas, hide & seek.

Een echt wij-verhaal

Dat kiezen in een museale context verre van evident is, wordt duidelijk gemaakt en getoond tijdens deze Erfgoeddageditie. Publieksmedewerkers, collectiemedewerkers en medewerkers onderzoek en productie: allemaal zijn ze betrokken bij het keuzeproces. Dit betekent ook dat er voor de uitwerking van deze activiteit over de verschillende museumafdelingen heen werd samengewerkt. Want enkel op die manier wordt het evenement gedragen door de volledige museumploeg en kan er een sterke activiteit bedacht worden.

Grijp je kans!

Op Erfgoeddag krijg je een unieke gelegenheid om het depot te verkennen. Je moet je hiervoor wel inschrijven. Er zijn rondleidingen om 10, 11.30, 14, 15.30 en 17 uur. Een rondleiding duurt 45 minuten.

-------

Wil je meer weten over hoe keuzes in musea precies worden gemaakt? Voeg dan deze rondleiding zeker toe aan jouw persoonlijke programma.

Vrije tags
Steractiviteit
erfgoeddag