Raki-tafel met Turkse en Vlaamse gasten luidt nieuwe deelnemerscampagne Week van de Smaak in

Koffie en lokum | Afb: Ambassade van TurkijeVlaams minister van Cultuur Bert Anciaux gaf maandag 23 maart 2009 in het Wereldrestaurant van De Centrale in Gent de aftrap voor de nieuwe deelnemerscampagne van de Week van de Smaak. Turkije is dit jaar het gastland van de Week van de Smaak, Leuven de Stad van de Smaak. Miss België Zeynep Sever, voetbaltrainer George Leekens, bijna ‘slimste mens’ Selahattin Koçak, Gentse schepen Fatma Pehlivan en acteur en pizzabakker Burak Balci stelden aan een rijkgevulde raki-tafel hún Turkse lievelingsgerechten voor. Samen met nieuwe Peter van de Week van de Smaak Felix Alen riepen ze op om massaal deel te nemen aan de Week van de Smaak.

Peter Felix Alen zet zijn schouders onder de Week van de Smaak
Als rasechte feestkok is Felix Alen de geknipte persoon om van de nieuwe editie van de Week van de Smaak een echt feest van de smaak te maken. In enkele filmpjes zie je hoe Felix samen met Week van de Smaak-mascotte Roodkapje, de vierde editie op gang trekt. Een enthousiaste Turkse gemeenschap én onze nationale voetbalsport zijn van de partij. Want voor de Interland België-Turkije van 10 oktober daagt de nieuwe Peter van de Week van de Smaak Vlaanderen uit om een hartige Belgisch-Turkse supporterssnack te bedenken. Recepten zijn welkom op voetbal@metsmaak.be.

Schrijf je in voor de Week van de Smaak!
Wie wil deelnemen aan de Week van de Smaak, vindt tips en suggesties in de pas verschenen, rijk gestoffeerde deelnemersbrochure. Met een inspiratietocht door het gastland Turkije én een uitgebreide ‘alternatieve’ route, krijgen organisatoren talloze tips aangereikt om creatief met smaak aan de slag te gaan. Gemeenten, verenigingen, scholen, bedrijven, restaurants, … iedereen wordt opgeroepen om een originele actie uit te werken.

Inschrijven voor de Week van de Smaak kan tot 31 mei online. De deelnemersbrochure is gratis te verkrijgen bij de coördinatiecel van de Week van de Smaak, via de website, info@metsmaak.be of +32 (0)2 243 13 50.

pers
week van de smaak
Persconferentie