Erfgoeddag 2011 klokt af op 240.000 bezoekers

Erfgoed 2011 | Armoe troef

Erfgoeddag 2011 was een groot succes. Verspreid over heel Vlaanderen en Brussel namen zo'n 240.000 mensen deel aan om en bij de 600 gratis activiteiten. Het evenement stond dit jaar in het teken van 'Armoe troef': talrijke musea, archieven, bewaarbibliotheken en heemkundige kringen schonken de bezoekers inzicht in hoe armoede in onze geschiedenis werd beschreven en geregistreerd. Bijzonder aan deze editie was de deelname van de verenigingen waar armen het woord nemen. Hun inbreng onderstreept ook hoe actueel de armoedeproblematiek is. Zij op hun beurt organiseerden activiteiten om bruggen te slaan tussen verschillende organisaties.

Erfgoeddag, een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, i.s.m. onder meer de erfgoedgemeenschappen van Vlaanderen en Brussel, de erfgoedcellen, de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek- , Archief- en Documentatiewezen, Heemkunde Vlaanderen en LOCUS (steunpunt voor lokaal cultuurbeleid) richt de schijnwerpers op het roerend (tastbare voorwerpen e.d.) en het immaterieel erfgoed (verhalen, tradities …). Centraal staan de omgang met en de zorg voor cultureel erfgoed. Meer informatie vindt u op de website van Erfgoeddag.

Beluister de reportage van Katharina Smets in Espresso, op Klara, VRT, over Erfgoeddag 2011 of neem een kijkje op deredactie.be voor nog meer reportages.

pers