Week van de Smaak (10-20 november) in het teken van 'De Smaak van Toen'

Van 10 tot 20 november is het opnieuw De Week van de Smaak. Dit publieksevenement rond smaak en eetcultuur vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. Deze editie staat in het teken van ‘De Smaak van Toen’.

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur en vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. Deelnemers (lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, scholen, restaurants...) organiseren tijdens de Week van de Smaak activiteiten die te maken hebben met het thema.

Dit jaar is het alweer tijd voor de tiende editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november staat die in het teken van ‘De Smaak van Toen’. En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten. Allemaal Toen, en vooral: allemaal bijzonder smakelijk!

De aftrap van de Week van de Smaak wordt  gegeven in het belevingscentrum voor voeding, het Huis van de Voeding in Roeselare. Daar gidsen vijf auteurs de bezoekers doorheen het Huis én richting hun smaakherinneringen.

Het programma vindt u op de website van De Week van de Smaak.

Gregory Vercauteren
smaakcultuur
week van de smaak
culinair erfgoed
Evenement