Michelle start laatste maanden als projectmanager Erfgoeddag

Kick-off Erfgoedklasbakken 2023 © FARO, fotograaf Dries Theuwissen

Na zes jaar FARO en evenveel mooie edities van Erfgoeddag, zwaait Michelle Van Meerhaeghe het FARO-team uit. Vanaf 1 september start ze een nieuwe uitdaging in de cultureel-erfgoedsector. 

Michelle werkte aan en met de digitale communicatiekanalen, vooral van Erfgoeddag en ErfgoedApp. Daarnaast zette ze haar schouders onder de coördinatie van Erfgoeddag. Eerst in tandem met Tine Vandezande en later, sinds de opstart van de Erfgoedweken, met gedetacheerd leerkracht Eva Begine. 

“Ik ben trots een sterk evenement te kunnen doorgeven dat sinds de grondige evaluatie in 2021 een hernieuwd elan kreeg. Mijn vertrek past ook daarin: een evenement als Erfgoeddag heeft af en toe nieuw talent nodig dat een frisse blik werpt op het initiatief,” zegt Michelle Van Meerhaeghe. 

Hoogtepunten

Na eerste ervaringen bij Design Museum Gent, Kunstencentrum BUDA, Pelham Communications Londen en meemoo, gaf Michelle sinds 2017 enthousiast en dankbaar Erfgoeddag en ErfgoedApp, de twee publieke erfgoedproducten van FARO, mee vorm. 

Haar eigen hoogtepunten? “Dat was Erfgoeddag ‘Hoe maakt u het?’ in 2019. Die editie was het bewijs dat handwerk aanspreekt, net als het doorgeven van vaardigheden, kennis en inzicht. Een editie die daarenboven helemaal matchte met mijn eigen persoonlijke interesse in vakmanschap. Herinnert u zich het fantastische campagnebeeld van Fatinha Ramos nog? Als kers op de taart werd Erfgoeddag 2019 ook de eerste editie in een rijtje van Erfgoeddagen waarbij het aantal activiteiten jaar na jaar overtroffen werd.” 

Ook de onderwijseditie van 2022 hoort tot haar persoonlijke toppers, omdat die echt de start betekende van een steeds groeiend actief programma aan wandelingen, workshops of zoektochten voor jong en iets ouder. 

Warme samenwerking

“Als starter terechtkomen in een ploeg met zoveel expertise en bereidheid om die met collega’s te delen: het was echt een eer om deel te mogen uitmaken van dit team,” zegt Michelle. “Heel veel dank ook aan alle regionale en lokale Erfgoeddagcoördinatoren. In het bijzonder de erfgoedcelmedewerkers, zonder wie Erfgoeddag op deze manier niet mogelijk is.”  

“Michelle heeft zich met hart en ziel ingezet voor Erfgoeddag en de ErfgoedApp. Samen met het FARO-team en de collega’s van de werkgroep communicatie heeft ze het event succesvol verder uitgebouwd. Michelle heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een heel gedreven projectmanager! We zullen haar missen, maar wensen haar veel succes en plezier in de nieuwe job,” aldus Olga Van Oost, algemeen directeur van FARO. 

En dan nu vooruit 

U kunt Michelle bij FARO bereiken tot 1 september. De komende weken werkt ze samen met haar collega’s de plannen voor Erfgoeddag 2024 verder uit. Midden september mag u de inspiratiebrochure in de bus verwachten, wordt het campagnebeeld gelanceerd en verspreiden we het vormingsprogramma. 

In afwachting van opvolging kunt u vanaf 1 september terecht bij: 

Nu is het tijd voor nieuw talent. Iemand (v/m/x) die zin heeft om het verschil te maken. Iemand met veel goesting die de sector wil uitdagen om evenementen en digitale platformen zoals Erfgoeddag en ErfgoedApp in te zetten om een nieuw publiek op te zoeken en samenwerking aan te gaan met sectorcollega’s.  

Heeft u zin om Michelles takenpakket over te nemen en daarbij een bijzondere focus te leggen op het jonge publiek? Lees hier het uitgebreide vacaturebericht. Solliciteren kan tot 21 augustus 2023. 

Foto cover: Kick-off Erfgoedklasbakken 2023 © FARO, fotograaf Dries Theuwissen

faro