The Spiral, fictiereeks & game

Vanaf september 2012 brengt Eén de nieuwe internationale fictiereeks The Spiral, een vijfdelige serie over de verdwijning van zes beroemde kunstwerken uit heel Europa.

The Spiral vertelt het verhaal van een kunstenaarscollectief in Kopenhagen en haar charismatische leider Arturo. Die komt met het plan om zes wereldberoemde schilderijen in musea in zes Europese landen te stelen (waaronder het Rubenshuis). Een verbluffende stunt die grondig misloopt en de kunstenaars moeten uiteindelijk niet alleen het plan, maar ook zichzelf redden.
 
De hoofdrollen worden vertolkt door een internationale cast, waaronder Johan Van Assche, Lien Van de Kelder, Thomas Ryckewaert en Johan Leysen. Zij spelen zij aan zij met gevestigde acteurs uit andere landen: Tuva Novotny en Donald Högberg uit Zweden, Tommi Korpela en Elmer Bäck uit Finland, Thure Lindhardt en Paw Henriksen uit Denemarken, Viktoria Winge en Nils Jørgen Kaalstad uit Noorwegen en Teun Luijkx uit Nederland.
 
The Spiral loopt vanaf september op Eén en ook in Nederland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland.
 
Neem zelf deel aan het verhaal! Kijk op de website van de serie of speel de game.
Bram Wiercx
game
the spiral
fictiereeks