TV-tip | Home Movie Roadshow

Filcamera en -rol. Foto: Flickr.com | Capt Kodak

De BBC heeft met Home Movie Roadshow een nieuwe programmareeks die ongetwijfeld veel erfgoedwerkers, volkskundigen, lokale geschiedkundigen en liefhebbers van sociale geschiedenis tout court zal boeien en, hopelijk, inspireren. De reeks is volledig gebaseerd op amateurfilmpjes en presenteert een overzicht van honderd jaar dagelijks leven van de Britten.

Om de reeks te stofferen, riepen de programmamakers het publiek op om hun favoriete filmpjes in te sturen. Een team van filmhistorici bekeek en selecteerde het materiaal en vulde de selectie aan met amateurfilms uit de Britse archieven. Vervolgens ging het team op pad in een speciaal ontworpen ‘cinebus’ om mensen te interviewen over de filmpjes.

Tijdens de volgende aflevering op vrijdag 20 augustus 2010 om 21.00 uur, slaat het team zijn tenten op in Falmouth om er het verhaal te horen over een film rond de militaire dienstplicht, gedraaid in een vliegtuig uit de jaren 50. Verder wordt aandacht besteed aan het dagelijks leven in Brixton gezien door de ogen van een immigrant uit Jamaica en de verloren gewaande filmpjes van een aristocratische familie.

Meer informatie over dit programma vindt u op de BBC-website.

Foto: Flickr.com | Capt Kodak

Bart De Nil
lokale geschiedenis
BBC
sociale geschiedenis
amateurfilm