Meer dan erfgoed: lancering boek en vormingstraject

Op welke manier kunnen cultureel-erfgoedcollecties ingezet worden in de gezondheids- en welzijnssector? Bart De Nil en Ans Van de Cotte schreven met Meer dan erfgoed. Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn een boek om cultureel-erfgoedwerkers te inspireren en te overtuigen om bruggen te slaan tussen de cultureel-erfgoedsector en de zorgsector, en niet alleen in de zorg voor personen met dementie.

Meer dan erfgoed is ook de titel van een FARO-vormingsreeks voor medewerkers van erfgoedorganisaties die een aanbod willen ontwikkelen a.h.v. de methodiek van object handling, met als focus gezondheid en welzijn. De publicatie dient als handleiding bij de vormingsreeks die op verschillende plaatsen in Vlaanderen wordt georganiseerd.

Deze publicatie wordt gelanceerd op maandag 6 februari in café G-huis in Merelbeke, met enkele getuigenissen, mooie woorden en bruikbare inzichten. Samen met Erfgoedcel Viersprong stelde FARO een programma samen met onder meer Marie De Hert en Ellen Pollard over de boodschap achter hun documentaire ‘Ingewikkeld’, over sociale psychiatrie, een filmpje over kleine musea die samenwerken met de geestelijke gezondheidszorg, een duo-presentatie door de auteurs en een woordje van het beleid. Na afloop krijgt u een hapje en drankje.

Een buitengewone boekvoorstelling dus, en wat meer is: u krijgt een exemplaar van het boek mee, t.w.v. 29 euro.

Elders op deze website vindt u meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven.

Bart De Nil
zorg
welzijn
geestelijke gezondheidszorg
gezondheid
Evenement