Meer dan erfgoed: bewustzijn creëren voor geestelijke gezondheid

Op 6 februari lanceren FARO en Erfgoedcel Viersprong in Melle 'Meer dan erfgoed'. Dit initiatief, dat bestaat uit een publicatie en een bijhorend vormingstraject, is een pleidooi om duurzame banden te smeden met de zorgsector. Daarom maken we van de gelegenheid gebruik om met enkele boeiende interventies meer bewustzijn te creëren voor de geestelijke gezondheidszorg.

Documentairemakers Marie De Hert en Ellen Pollard komen praten over ‘Ingewikkeld’. Deze film vertelt het unieke levensverhaal van Sven, die leeft met een psychose. Tegelijk schuilt achter Svens verhaal een belangrijke boodschap over de integratie van mensen met een geestesziekte in de maatschappij.

U krijgt ook nog een filmpje over kleine musea die samenwerken met de geestelijke gezondheidszorg, getuigenissen van inspirerende projecten, een duo-presentatie door de auteurs én mooie muziek. Na afloop krijgt u een hapje en een drankje. Een buitengewone boekvoorstelling dus, en wat meer is: u krijgt een exemplaar van het boek mee, t.w.v. 29 euro.

Elders op deze website vindt u meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven.

Bart De Nil
geestelijke gezondheidszorg
geestelijke gezondheid
Evenement