FARO Update

Het cultureel erfgoedveld staat aan de vooravond van een fundamentele verandering op het vlak van samenwerking en publiekswerking. We evolueren immers naar een ‘netwerksamenleving’ die erfgoedorganisaties ertoe zal verplichten op een andere manier om te gaan met hun eigen werking, kennis en publiek. Ook collectiebeherende erfgoedinstellingen zullen met behulp van (nieuwe) ICT-tools naar nieuwe werkingsmodellen moeten zoeken. Het introduceren van ICT-instrumenten is voor erfgoedinstellingen trouwens nodig om te kunnen inspelen op de noden en de behoeften van oude en nieuwe gebruikers.

In het licht van deze ontwikkelingen wil FARO de cultureel erfgoedsector ondersteunen en stimuleren door te attenderen op de nieuwe ICT-instrumenten en -methoden, door internationale tendensen te vertalen naar de dagelijkse praktijk en door bruikbaar en hanteerbaar materiaal aan te bieden.

Daarom heeft FARO voor de brede erfgoedsector het vormingstraject "FARO UPDATE" met updates over nieuwe ICT ontwikkelingen opgezet. Door middel van formules zoals hands on sessies, studiedagen, workshops, ‘crit rooms’, labo’s (proeftuinen) of toonmomenten (semi-productpresentaties) zal worden getracht om te anticiperen op de toekomst.


Bart De Nil
FARO Update
Opening / lancering