Workshop op aanvraag: Insecten en insectenbestrijding in museumcollecties

Op aanvraag organiseert FARO, i.s.m. de provinciale museumconsulenten workshops over een aantal thema's, waaronder ook 'Insecten en insectenbestrijding in museumcollecties'.

Doelgroep: Behoudsmedewerkers, collectie- en depotbeheerders en restaurateurs. Bijzondere doelgroep: beheerders van natuurhistorische verzamelingen en gemengde heem- en volkskundige collecties.

Doel: Insecten in museumcollecties: hoe vermijdt u ze en hoe bestrijdt u ze? De deelnemers leren hoe men aangetaste objecten insectenvrij kan maken door de objecten zuurstofvrij verpakt op te bergen.

Opzet: In dit seminarie krijgen de deelnemers een theoretische inleiding, maar wordt vooral gefocust op de praktijktoepassing. Praktijktoepassing op objecten ter plaatse behoort tot de mogelijkheden.

Praktische informatie

Organisatie: FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed
Docent: Leon Smets (consulent behoud en beheer, FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) i.s.m. de provinciale museumconsulent
Prijs: de organiserende instelling betaalt 250 euro voor het totaalpakket (inclusief syllabus)
Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie
Datum en locatie worden op maat bepaald door de docent in overleg met de organiserende instelling

Meer informatie: Leon Smets (consulent behoud en beheer, FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed), leon.smets@faronet.be, tel. +32 (0)2 213 10 70

Deze vorming maakt deel uit van het Vormingsaanbod 2010 van de consulenten van de provincies, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Workshop
insecten
insectenbestrijding
vormingsaanbod 2010