Traject 'Schatten van*in mensen' publiceert portrettenboek en nota met beleidsaanbevelingen

Op vrijdag 21 november 2014 vond bij FARO 'Virtuoos Vlaanderen!' plaats, een internationale conferentie die op zoek gaat naar de kansen van het UNESCO-programma Living Human Treasures, en dit voor diverse beleidsdomeinen. Ter gelegenheid van die conferentie worden twee publicaties gepresenteerd: Virtuoos!, een portrettenreeks en Virtuoos Vlaanderen!, het eindrapport van het onderzoeksproject.

Virtuoos! Portretten van passie en vakmanschap in Vlaanderen

Dit boek gaat op zoek naar baanbrekende vakmensen in Vlaanderen. Hun persoonlijkheden, loopbanen en levensparcours. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat drijft hen: waarom doen ze wat ze doen? Welke verhalen en ervaringen tekenen hun levenswandel? Waar komen de passie en het meesterschap vandaan? Waar liggen de wortels van hun vak en hoe zetten zij die traditie voort? We ontmoeten twintig van die bijzondere persoonlijkheden. Ze zijn actief in een ambacht of als beoefenaar van theater of dans, binnen een specifieke discipline of met een eigen specialiteit. Virtuoos! kost 18 euro en kan besteld worden via Snoeck Uitgevers.

Virtuoos Vlaanderen! Naar een Living-Human-Treasures-programma in Vlaanderen en Brussel

Dit praktijkonderzoek doet gerichte beleidsaanbevelingen om impulsen te geven aan het competentiebeleid en de valorisatie van ervaring (werk en economie), opleidingen en begeleiding van individuele talenten (onderwijs), het borgen van kennis en vaardigheden van immaterieel cultureel erfgoed (cultuur) en het versterken van de band tussen Vlaanderen en (baanbrekend vakmanschap geworteld in) erfgoed als toeristisch speerpunt (toerisme). U kan het rapport online nalezen via ISSUU.

Schatten van/in Mensen
Living human treasures