Trainingssessies op maat voor musea in Oost-Vlaanderen

Musea in Oost-Vlaanderen die een specifieke vorming willen volgen die niet in de brochure 'Vormingsaanbod 2010' aan bod komt, kunnen het museumconsulentschap contacteren voor een trainingssessie op maat van hun museum. Datum, tijdstip, duur, locatie en het aantal deelnemers worden op maat bepaald in overleg met de organiserende instelling.

Mogelijke trainingssessies zijn:

  • Hoe maakt u een beleidsplan op: hoe begint u aan de opmaak ervan, hoe gaat u verder te werk?
  • Interpreteren van klimaatgegevens: de klimaatgegevens bekijken, analyseren en interpreteren, een actieplan opstellen op basis van deze meetgegevens.
  • Schoonmaken in musea: waar letten we op? Het schoonmaken in musea maakt integraal deel uit van een goed behoud. Op welke dingen moet het onderhoudspersoneel letten in musea? Wat mag en wat mag niet?
  • Depotwerking: hoe kan ik mijn depot optimaal inrichten? Welke selectiecriteria hanteren? Wat verzamelen?
  • Gebruik ADLiB/registratie in het museum: wat kunnen de verschillende museummedewerkers aanvatten met de geregistreerde informatie?

Doelgroep: Musea in de provincie Oost-Vlaanderen en hun medewerkers.

Doel: Uitwisseling van informatie en ervaring op het vlak van specifieke aspecten van museumwerking (gebruik van klimaatgegevens, gebruik van geregistreerde informatie, depot…).

Opzet: Een actieplan opstellen voor het museum op basis van concrete vragen.

Meer informatie:

Deze vorming maakt deel uit van het Vormingsaanbod 2010 van de consulenten van de provincies, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.
Workshop
Oost-Vlaanderen
vormingsaanbod 2010