Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed bundelt resultaten van vijf jaar onderzoek

De Nederlandse Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed maakt met de e-publicatie 'Kennis voor Collecties' meer dan vier jaar onderzoek naar conservering en behoud van roerend erfgoed beschikbaar voor het grote publiek. De bijna zestig resultaten zijn aantrekkelijk vormgegeven en bieden praktische richtlijnen en adviezen voor beheer, behoud en (virtuele) toegankelijkheid van museale collecties.

Onderzoeksagenda roerend erfgoed

De gebundelde onderzoeksresultaten in Kennis voor Collecties zijn allemaal onderdeel van de Onderzoeksagenda Roerend Erfgoed 2008-2012. De vijf programma's binnen deze agenda hebben betrekking op de relatie tussen materiaal, behoud, gebruik, verhaal en waardering. Binnen de programma's is daarom gewerkt met multidisciplinaire teams van kunst- en cultuurhistorici, natuurwetenschappers en restauratoren.

E-publicatie

Kennis voor Collecties kan op meerdere manieren geraadpleegd worden. De meest aansprekende onderzoeken staan ‘in de etalage’, maar de inhoud en de resultaten zijn ook bereikbaar via een selectie van expertisegebieden zoals plastics, risicomanagement, waarderen, publieksparticipatie, archeologie en kleur. Daarnaast is ook alles terug te vinden via de vijf onderzoeksthema’s en bijbehorende zestig projecten.