Guy Van Cauteren, peter van de Week van de Smaak 2008

Guy Van CauterenGuy Van Cauteren, slagerszoon en chef van restaurant ’t Laurierblad in Berlare, is de enthousiaste peter van de Week van de Smaak. Hij laat zich in zijn werk leiden door het respect voor streekproducten en culinaire ambacht. Chef en restaurant werden verschillende keren gehonoreerd met titels, prijzen en onderscheidingen. Als Voorzitter van de vereniging van Meesterkoks (2000-2004) en Vice-voorzitter Vlaanderen Eurotoques (sinds 1995) was en is Guy Van Cauteren een belangrijke spreekbuis voor de Vlaamse chef-koks. Zijn bekendheid bij het brede publiek verwierf Van Cauteren door zijn boeken en televisieoptredens (Vitaya).

Guy Van Cauteren steekt de handen uit de mouwen tijdens de Week van de Smaak: op 11 november kookt hij met een Franse chef op de jaarmarkt van Sint-Lievens-Houtem, op 16 november met burgemeester van Berlare Karel De Gucht in Berlare, op 17 november met jong talent Pieter Lonneville in hotelschool Spermalie en op 18 november met Annelies Verbeke in Herzele.

Op de website van de Week van de Smaak vindt u een uitgebreide biografie, recepten en foto’s van Guy Van Cauteren. De Week van de Smaak vindt plaats van 13 tot 23 november 2008.

Foto: Willy Lippens

Evenement
week van de smaak
Guy Van Cauteren