Familiekunde Brussel lanceert GeneaWiki

Boom Familiekunde Brusssel

De GeneaWiki is een genealogisch project voor én door genealogen met belangstelling voor de negentien gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het vroegere hertogdom Brabant. De genealogische wiki vervangt de gedrukte Genealogische archiefgids voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die Familiekunde Brussel in 2007 publiceerde.

Gebruikers van de wiki kunnen niet alleen artikels lezen, maar ze ook aanvullen of zelf schrijven. Om artikels te bewerken of te schrijven, moet u geregistreerd en aangemeld zijn. Uw inbreng wordt onmiddellijk zichtbaar en andere gebruikers kunnen deze bekijken en op hun beurt aanvullen of verbeteren.

GeneaWiki omvat vier grote categorieën: Archiefinstellingen, Begraafplaatsen en Gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Hedendaagse parochies van het vicariaat Brussel‏. Op de pagina’s van de negentien Brusselse gemeenten vindt u per dienst of instelling naast praktische informatie ook gegevens over de collecties van de dienst of instelling. U kunt meteen voor elke gemeente zien voor welke documenten en welke periodes er microfilms in het Rijksarchief te Anderlecht beschikbaar zijn. Kaartjes wijzen u de weg en ook links naar de contactgegevens van hedendaagse parochies zijn vermeld. De ‘Genealogische weetjes’ die werden verzameld door beroepsgenealoog Jan Caluwaerts vervolledigen het geheel.

De wiki maakt gebruik van het platform MediaWiki. Dat is dezelfde software die gebruikt wordt door Wikipedia. Familiekunde Brussel koos voor dit platform omwille van de gebruiksvriendelijkheid en de vele technische mogelijkheden.

genealogie