DISH2013 maakt volledig programma bekend

DISH

Het volledige programma van Digital Strategies for Heritage Conference (DISH) 2013 is bekend. Het programma van de internationale conferentie is opgebouwd uit een reeks keynotes, workshops en rondetafelgesprekken.

De derde editie van DISH vindt plaats in Rotterdam, op 2 en 3 december 2013. Het tweedaagse evenement voor erfgoedprofessionals zal bestaan ​​uit kleinschalige interactieve sessies, afgewisseld met inspirerende keynotepresentaties. De conferentie richt zich dit jaar op drie belangrijke thema's: Active Audiences, Business for Creative Industries en New Competencies. DISH is een organisatie van Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), Het Nieuwe Instituut en Europeana.

Keynotes

Tijdens DISH2013 geven vier specialisten in hun vakgebied een keynotepresentatie: oprichter van Retronaut Chris Wild, uitgeverij- en media-ondernemer Mitchell Davis, directeur Collecties van het Rijksmuseum Taco Dibbits en historicus en filmmaker Jason Scott zullen hun visie delen over de toekomst van het erfgoed in het digitale tijdperk.

Voorzitter

De conferentievoorzitter van DISH2013 is Chris Batt. Chris is momenteel PhD-onderzoeker bij de afdeling Information Studies aan het University College in Londen. Tot september 2007 was hij Chief Executive bij de Museums, Libraries and Archives Council (MLA). Tussen 2007 en 2011 deed Chris onderzoek naar publieksanalyse en modellen voor digitale content en ontwikkelde hij een prototype voor een op wiki gebaseerde handleiding - Digipedia - voor alle aspecten rondom digitalisering, voor de Joint Information Systems Committee (JISC). Andere werkzaamheden van Chris zijn een review van ICT-ontwikkelingen binnen openbare bibliotheken in het Verenigd Koninkrijk en diverse lezingen en bijdragen aan boeken en tijdschriften.

Workshops

Dag 1 van DISH2013 begint met de Europeana Annual General Meeting (AGM), waarbij de leden van het Europeana-netwerk aanwezig kunnen zijn. De middag start met vier workshops, waaraan iedere DISH-deelnemer deel kan nemen. De onderwerpen van de workshops:


Rondetafelgesprekken

Naast de keynotes en workshops, introduceert DISH2013 vijftien 'Chefs’ tables': rondetafelgesprekken over verschillende onderwerpen binnen de drie conferentiethema's: Active Audiences, Business for Creative Industries en New Competencies. De Chefs’ tables worden gehost door experts in hun vakgebied. DISH-deelnemers kunnen aanschuiven bij een of meer tafels en het onderwerp bediscussiëren, met inbreng van hun eigen ervaring, kennis en vragen.

Inschrijven voor DISH2013

DISH2013 vindt plaats op 2 en 3 december 2013, in De Doelen te Rotterdam. DISH2013 bestaat uit twee componenten: de Europeana Annual General Meeting (AGM) op de eerste dag (alleen toegankelijk voor leden van het Europeana Netwerk) en een open conferentie (1,5 dag - toegankelijk voor iedereen). Schrijf u vandaag nog in voor DISH2013.

Bron: DEN