Digitising Contemporary Art: ervaringen van twee projectpartners

Digitising Contemporary Art

In het kader van het Europese digitaliseringsproject 'Digitising Contemporary Art' (DCA) werd recent een interview afgenomen van twee Belgische projectpartners - nl. Argos en Mu.ZEE. Dit interview is online beschikbaar in het Nederlands (en het Engels).

Digitising Contemporary Art heeft tot doel hedendaagse kunstobjecten uit kleine tot middelgrote musea en andere kunstinstituten te digitaliseren. Er wordt een digitaal corpus van hoge kwaliteitsreproducties van 26.921 kunstwerken en 1.857 contextuele documenten aangelegd die ook toegankelijk en doorzoekbaar gemaakt worden via het Europeana-portaal; niet alleen metadata en thumbnails, maar ook directe links naar grotere digitale reproducties van elk object. De toegeleverde content, die onder meer meesterwerken van belangrijke kunstenaars uit de meeste Europese landen omvat, zal een leemte opvullen in de huidige toelevering van content aan Europeana. Het project wordt geoördineerd door PACKED vzw - Expertisecentrum voor digitaal erfgoed.

Met  DCA nemen Argos en Mu.ZEE voor de eerste keer deel aan een grootschalig internationaal digitaliseringsproject. Via de interviews verneemt u meer over hun ervaringen in het project.