De culturele mecenaatsrekening, een nieuw initiatief van de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting lanceert een nieuw filantropisch instrument ter ondersteuning van de opwaardering van collecties. Musea, instellingen, organisaties en verenigingen die in België een publieke erfgoedcollectie beheren kunnen een culturele mecenaatsrekening openen voor hun specifiek project.

De culturele mecenaatsrekening is bedoeld voor het realiseren van projecten die beperkt zijn in tijd, een duidelijk realiseerbaar budget hebben en ten goede komen aan het herwaarderen van een openbare erfgoedcollectie. Het gaat dus niet om werkingskosten of structurele steun. Voor giften vanaf 40 euro kunnen schenkers een fiscaal attest ontvangen.

Wie een Cultureel mecenaatsrekening - Museum wil aanvragen, moet zich eerst kandidaat stellen bij de Koning Boudewijnstichting. De rekening blijft maximaal 1,5 jaar actief maar kan eerder worden afgesloten als het nodige budget voor uw project bij elkaar is gebracht.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Koning Boudewijnstichting - Stéphanie Smets, 02 549 61 53, of via de website.