Zorg voor later - Bewust omgaan met ouder worden

Davidsfonds Academie (c) Shutterstock - Renata Sedmakova
In aanloop van Erfgoeddag 2015 slaan Davidsfonds Academie en FARO de handen in elkaar. Het resultaat: we hebben een reeks ongetwijfeld boeiende cursussen in de aanbieding. Elke cursus heeft een duidelijk link met het thema ERF! van de komende Erfgoeddag en biedt je meer achtergrondinformatie, duiding en toelichting bij een bepaald thema. Een van deze cursussen is 'Zorg voor later - Bewust omgaan met ouder worden'.

 
We worden met z’n allen steeds ouder. De vergrijzing is dan ook een onderwerp dat ieder van ons, jong en oud, aanbelangt. Ouder worden gaat gepaard met heel wat veranderingen, zowel fysiek als mentaal: een ziekenhuisopname, het verlies van een partner, een occasionele vergetelheid die steeds frequenter wordt … Het is de kunst om bewust om te gaan met deze uitdagingen.
 
Brigitte Vermeersch, Herman Nys, Jurn Verschraegen, Wim Distelmans en Luc Colenbie behandelen een aantal onderwerpen die aan belang winnen bij het ouder worden. Waarmee moet je rekening houden bij euthanasie en donatie? Hoe werken de successierechten? Welke rechten heb je als patiënt en welke behandelingen zijn er voor dementie? Specialisten ter zake beantwoorden al je vragen.
 
 
Praktische informatie: 
 
Wanneer: 5 en 12 februari, 5 en 12 maart en 2 april van 14 tot 16.30 uur
Waar: CC de Bogaard, Capucienessenstraat 8, Sint-Truiden
Prijs: € 65 - € 59 (met Davidsfonds Cultuurkaart), koffie en syllabus inbegrepen
 
Inschrijven kan via de website van Davidsfonds Academie. Hier vind je ook meer info over de lesgevers. 
Voor meer informatie: 011 68 77 13 (Willy Neyens) of 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)
 
 
Org.: i.s.m. Davidsfonds Reg. Sint-Truiden
 
Foto: Davidsfonds Academie (c) Shutterstock - Renata Sedmakova
 
 
Vrije tags
vorming
davidsfonds academie
erfenis
testament
notaris