Lokale en regiocoördinatoren aan zet

De schaakpartij, Lucas van Leyden, ca. 1508
Activiteiten voor Erfgoeddag 2015 inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Is jouw inschrijving nog niet volledig of wens je nog iets aan te passen? Geen probleem. Van 2 tot en met 9 december kan de lokale coördinator van jouw gemeente of de regiocoördinator (indien van toepassing) jouw activiteit verder aanvullen. Bezorg hem of haar dus tijdig de nodige informatie. Het is namelijk belangrijk dat het kwaliteitscomité zich een duidelijk een beeld kan vormen van jouw geplande Erfgoeddagactiviteit(en). 
 
Weet je niet wie de lokale coördinator in jouw gemeente is? Raadpleeg dan het overzicht met lokale coördinatoren op onze website. Is er in jouw gemeente geen lokale coördinator? Neem dan contact met ons op via info@erfgoeddag.be. We helpen je graag verder. 
 
 
Kijk zeker volgende zaken goed na: 
 
  • Schenk zeker de nodige aandacht aan de omschrijving van de activiteit: is dit een wervend tekstje dat bezoekers aanmoedigt om de activiteit te bezoeken, is na het lezen van de omschrijving duidelijk waarover de activiteit precies zal gaan en komt de link met het thema ERF! voldoende naar voor? Belangrijk is ook dat het duidelijk over cultureel erfgoed gaat. 
 
  • Controleer ook of alle praktische informatie zoals locatie, openingsuren, samenwerkingsverbanden, toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers e.d. correct zijn ingevuld. Zo zijn we zeker dat we op de publieke website de juiste gegevens communiceren.
 
  • Neem zeker de bestelling van het promotiemateriaal nog eens door. Te veel of te weinig promotiemateriaal besteld? Geef het gewenste aantal aan je lokale coördinator door. Hij of zij past dan het nodige aan jouw inschrijvingsformulier aan. Bundel je als lokale coördinator alle bestellingen voor je gemeente? Vergeet dan niet om deze bestelling uiterlijk tegen 19 januari via info@erfgoeddag.be door te geven.

    Hou er rekening mee dat er voor Erfgoeddag 2015 een aantal belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd betreffende het promotiemateriaal. Zo is er niet langer een nationale programmabrochure en zijn we genoodzaakt de handling- en verzendingskosten door te rekenen. Een overzicht van het beschikbare promotiemateriaal vind je op onze website. 
 
 
Hoe kan je als lokale coördinator een activiteit aanpassen of aanvullen?  
 
  • Log in via www.faronet.be/user.
    Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan via ‘een nieuw wachtwoord aanvragen’. Heb je nog geen account? Maak er dan een aan via ‘een nieuw account registreren’.
    Een nieuw account aangemaakt? Mail je gebruikersnaam of e-mailadres naar info@erfgoeddag.be. We dienen je  in onze databank immers de nodige rechten te geven. Enkel wanneer je over de juiste rechten beschikt, kan je beginnen aanpassen. 
 
  • Ingelogd op de website? Klik op de unieke link die we je op 2 december via e-mail bezorgen. Hou deze e-mail goed bij. 
 
  • Na het klikken op de unieke link, kom je automatisch terecht op de activiteitenfiche. Lees alles grondig na en vul aan of wijzig waar nodig. Belangrijk is dat je telkens het volledige inschrijvingsformulier doorloopt en op het einde op ‘bewaar’ klikt. Ook indien je niets aan de activiteit hebt gewijzigd of aangevuld, is het belangrijk om telkens op ‘bewaar’ te klikken. Dit om het verloren gaan van gegevens te vermijden. 
 
Zowel de organisatie, de lokale coördinator als de regio coördinator (indien van toepassing) ontvangen een bevestigingsmail. Zo is iedereen op de hoogte van de aangebrachte wijzigingen. 
 
 
Wat na het eerste kwaliteitscomité?
 
Op dinsdag 16 december vindt het eerste Kwaliteitscomité plaats. We bezorgen iedereen uiteraard zo spoedig mogelijk de eventuele feedback van dit kwaliteitscomité.
 
Lokale coördinatoren krijgen vervolgens van 18 december tot en met 19 januari de tijd om de activiteit(en), indien nodig, nog verder aan te passen of te vervolledigen.
 
Uiteindelijk wordt op 2 februari tijdens het tweede kwaliteitscomité definitief beslist of een activiteit al dan niet in het programma van Erfgoeddag 2015 wordt opgenomen. Zet dus je beste beentje voor. 
 
 
foto: De schaakpartij, Lucas van Leyden, ca. 1508
 
Vrije tags
revisorperiode
lokale coördinator
correctieronde
regiocoördinator
naleesronde