En hier is ... het campagnebeeld voor Erfgoeddag 2015

campagnebeeld Erfgoeddag 2015, ERF!
Ziehier het campagnebeeld voor de komende Erfgoeddag. FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw koos voor het beeld van een inktpot met een kleurrijke ganzenveer
 
Een krachtig beeld dat tegelijk inhoudelijk verrassend is, voldoende sprekend-communicatief blijkt én waarop de publiekscampagne kan geschraagd worden. Een heuse uitdaging die door de ontwerper van het campagnebeeld opnieuw tot een goed einde werd gebracht. 
 
Het campagnebeeld is een knipoog naar de inktpot en pen die, samen met de weegschaal en het (wet)boek, symbool staan voor het notariaat. Een inktpot en pen, of zoals op het campagnebeeld een ganzenveer, zijn attributen die een notaris nodig heeft om bijvoorbeeld een testament op te stellen.
 
Met het thema ERF! wil de cultureel-erfgoedsector op Erfgoeddag 2015 namelijk laten zien wat we allemaal uit het verleden hebben geërfd en wat we op onze beurt aan toekomstige generaties willen doorgeven.
 
Daarnaast verwijzen de kleurschakeringen van de ganzenveer tegelijkertijd naar de diversiteit in de cultureel-erfgoedsector en de diversiteit aan Erfgoeddag-activiteiten
 
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
campagnebeeld
Erf
ganzenveer
inktpot