26e editie van Open Monumentendag

Campagnebeeld Open Monumentendag 2014
Op zondag 14 september viert Vlaanderen de 26ste editie van Open Monumentendag. Met ‘Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst’ als invalshoek stelt Open Monumentendag het onroerend erfgoed in de schijnwerpers.
 
Bezoekers kunnen een kijkje nemen in voorbeeldige herbestemmingen, mooie restauraties, onbekend en onbemind erfgoed, archeologie van de bovenste plank… Kortom, alles waar onroerend erfgoed en de zorg ervoor vandaag de dag om draait. Open Monumentendag wil dit graag aan iedereen tonen en keert zo terug naar de basis: het draagvlak voor erfgoed bij publiek en overheid vergroten. 
 
Met 450 openstellingen en 370 activiteiten in 165 steden en gemeenten wordt het voor het publiek opnieuw niet gemakkelijk om een keuze te maken uit het omvangrijke programma. Ook de jongste bezoekers worden niet vergeten. In het programma zitten heel wat activiteiten op maat van kinderen en gezinnen en creatieve jongelingen kunnen deelnemen aan de fotowedstrijd Flash Back. Een dag voor jong en oud dus!
 
Meer informatie over Open Monumentendag en het volledige programma kan je raadplegen via www.openmonumenten.be
 
Wil je meer weten over het cultureel erfgoed (roerend en immaterieel erfgoed) dat Vlaanderen en Brussel rijk is? Noteer dan alvast zondag 26 april 2015 in je agenda. Want dan vieren we de 15e verjaardag van Erfgoeddag met als thema ERF!. 
 
Bekijk hieronder het promotiefilmpje van Open Monumentendag 2014. 
 

 

Foto: Campagnebeeld Open Monumentendag 2014

 

Vrije tags
Open Monumentendag