Wegens succes herhaald: mediatraining ‘Drie, twee, een … Camera loopt!’

oude camera

Uit het leven gegrepen: toen we tijdens de receptie na het Groot Onderhoud reacties sprokkelden, gebeurde er iets vreemd. Op mijn vraag: “Wel, wat vond je van deze dag?”, antwoordde degene aan wie ik de vraag stelde: “Ha, heel interessant, heb veel bijgeleerd, enz. enz.” Waarop ik weer: “Blij dat te horen. Zou je dat ook voor de camera willen zeggen?” Toen ik dat vroeg, sloeg de schrik mijn gesprekspartner om het hart. Niet bij één deelnemer, maar bij verschillende. Heel wat mensen kregen (en krijgen) klamme handen als ze iets voor een camera moeten zeggen. En daar willen we iets aan doen.

Hoe? Door een gepaste training te organiseren. Want de media spelen een cruciale rol in de beeldvorming over uw museum, archief, erfgoedbibliotheek of andere erfgoedorganisatie. Hetgeen u zegt, is daarbij – uiteraard – enorm belangrijk. Maar dat geldt ook voor hoe u die boodschap overbrengt. Dat kunt u leren, zelfs als u in zweten uitbreekt bij de gedachte aan een camera.

Op woensdag 8 februari 2017 hernemen we de training 'Drie, twee, een … Camera loopt!' Meer info vindt u elders op deze website. Op die pagina kunt u zich ook inschrijven.

Roel Daenen
media
Groot Onderhoud
Oefendagen