Week van de Toegankelijkheid, met musea

Toegankelijkheid

Maandag ging de Week van de Toegankelijkheid van start. Het evenement, een initiatief van Radio 2 en een schare partners (met o.a. On Wheels, Toerisme Vlaanderen en ook FARO) wil met allerlei acties en initiatieven sensibiliseren over het belang van toegankelijkheid, in de meest brede zin van het woord.

Toegankelijkheid, what’s in a name? Het betekent onder meer dat:

  • iedereen op voet van gelijkheid kan deelnemen aan alle dingen die voor andere mensen ook vanzelfsprekend zijn,
  • de maatschappij  fysiek toegankelijk is voor mensen met een beperking,
  • mensen met een beperking zich overal welkom voelen,
  • informatie begrijpelijk is voor mensen met een beperking,
  • mensen met een beperking zelfstandig kunnen handelen,
  • mensen met een beperking vrij zijn om hun eigen keuzes te maken. (Bron: de (Nederlandse) Week van de Toegankelijkheid).


Deze week krijgt dankzij het partnership met Radio 2 een stevige aandachtsduw in de rug, met dagelijkse items (reportages en interviews) in zowel De Madammen als De Inspecteur. Zo werd gisteren in De Madammen een mooie reportage uitgezonden over een groep blinden en slechtzienden op bezoek in M Leuven.

Op de website van de Week van de Toegankelijkheid vindt u, naast een lijst van organisaties "die een hart hebben voor toegankelijkheid", tips, filmpjes en alle activiteiten. De Week wordt op zaterdag 12 maart afgesloten met de internationale Access Day. In het aanbod van die dag zijn er ook een heleboel musea die een aanbod presenteren voor mensen met een beperking. U vindt het programma op de website van Access Day.

Roel Daenen
toegankelijkheid
M Leuven
Week van de Toegankelijkheid
mensen met een beperking
Access Day
Evenement