Vacature: HELD (m/v)

Onderdeel campagnebeeld Vacature: HELD (m/v)

Erfgoeddag 2012, op zondag 22 april, staat in het teken van helden. Helden zijn een bron van inspiratie en van irritatie. Naast persoonlijke helden in onze nabije omgeving lanceert Hollywood elke week een nieuwe held. Wat zeggen deze helden over ons en onze maatschappij? Wat betekent het om iemand op een voetstuk te zetten? En welke motivatie zit daarachter?

Wedstrijd: wie is uw held en waarom?
Stuur tussen 1 februari en 31 maart 2012 een foto, tekening of 1-minuut-filmpje over uw held of heldin in, vergezeld van een korte tekst (vijf regels) waarin u uw keuze uiteenzet. Wij verzamelen alle inzendingen op deze site. De jury kiest de strafste, verrassendste, creatiefste inzending.

De juryprijs is een geldprijs van 200 euro en een op maat geschreven en gesigneerd heldendicht van schrijfster Saskia de Coster. Er is natuurlijk ook een publieksprijs: van 1 tot en met 15 april kiest u zelf uw favoriete inzending via de Facebook-pagina van de Erfgoeddag. De publieksprijs is een heldenboekenpakket. Het reglement is terug te vinden via deze link.

Op dinsdag 17 april, een paar dagen voor Erfgoeddag, wordt de prijs feestelijk uitgereikt door Saskia de Coster in de Beursschouwburg te Brussel. Een kritisch panel met  Dan Hassler-Forest (UvA),  Bruno De Wever (UGent) en Elma Drayer (Trouw, Vrij Nederland, Verwende prinsesjes) neemt onder leiding van Sven Speybrouck een kijkje achter de schermen van het heldendom. Welke onderliggende processen zijn er aan het werk? Welke doelen dient de held?

Meer info over Erfgoeddag vindt u op de website van Erfgoeddag.

Download de flyer

Roel Daenen