Oproep | Zet uw aanbod in de schijnwerpers tijdens de Cultuurmarkt van Vlaanderen

Affiche Cultuurmarkt 2015

De ‘Cultuurmarkt van Vlaanderen’ blaast twintig kaarsjes uit. Op zondag 30 augustus 2015 geeft dit evenement al voor de 20e keer “het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen". En dat met een culturele infomarkt en gratis optredens op meer dan 30 locaties in het centrum van Antwerpen. Ook u kunt er uw aanbod uitgebreid in de kijker plaatsen. Vorig jaar telde de organisatie zo’n 150.000 bezoekers.

De Cultuurmarkt is een echte ‘markt’, met kraampjes, standjes, installaties en heel veel passage. Door dat simpele feit wordt u als deelnemer in zekere zin verplicht om goed na te denken over hoe u zich presenteert, en op welke manieren u met de passanten in interactie kunt gaan. Prospekta, de organisatie achter de Cultuurmarkt, geeft acht goede redenen waarom uw instelling of organisatie niet mag ontbreken. Zo stelt Prospekta onder meer dat de Cultuurmarkt een rechtstreeks effect heeft op de participatie en ook zorgt voor extra publiek. Publieksonderzoek uit 2013 toont “dat meer dan de helft van de bezoekers vaker naar een museum zal gaan of een theater- of muziekvoorstelling zal bijwonen het komende seizoen, door hun bezoek aan de Cultuurmarkt.”

De Cultuurmarkt verwelkomt jaarlijks 150.000 bezoekers, meer dan 700 artiesten en 200 culturele organisaties.

Inschrijven

U kunt nog tot 19 juni inschrijven voor een standplaats op de infomarkt. Nuttige info die u best even op voorhand bekijkt:

  • Bekijk de tarieven voor deelname
  • Handige checklist voor het invullen van het inschrijvingsformulier
  • 5 tips voor een succesvolle infostand

 

Roel Daenen
cultuurmarketing
communicatiestrategie
Cultuurmarkt van Vlaanderen
Prospekta
Evenement