Oproep | Caïus-prijs van Prométhéa

logo Prométhéa

In Franstalig België is de Caïus-prijs van Prométhéa een begrip. Prométhéa is een organisatie die sinds haar oprichting in 1989 het mecenaat stimuleert. En daartoe is de Caïus-wedstrijd een belangrijk instrument. Die belicht de mooiste resultaten op het gebied van cultuurmecenaat in België en "beloont bedrijven die via hun mecenaat blijk geven van creativiteit, dynamiek en doorzettingsvermogen." Deze bedrijven leveren een belangrijke bijdrage tot de ondersteuning en de ontwikkeling van cultuur en erfgoed.

Na de speciale verjaardagseditie van 2015, naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Prométhéa vzw, kunnen bedrijven die tussen 1 oktober 2014 en 30 september 2016 een mecenaatsactie hebben ondernomen meedingen naar een van de volgende prijzen:

  • De Caïus voor KMO’s
  • De Caïus voor Grote Ondernemingen
  • De Caïus voor mecenaat in Brussel
  • De Caïus voor mecenaat in Wallonië


De jury bestaat uit vrijwillige vertegenwoordigers van bedrijven die lid zijn van Prométhéa en culturele spelers die met Prométhéa samenwerken. Het publiek kan eveneens zijn voorkeur kenbaar maken en voor zijn/haar favoriete mecenasbedrijf stemmen.

De deelnamedossiers kunnen vanaf 6 juni tot en met 30 september aanstaande worden ingediend. De uitslag wordt eind november 2016 bekend­gemaakt in Namen.
 
Alle info vindt u op de website van Prométhéa.

Prométhéa

Prométhéa vzw wil, via de promotie van bedrijfsmecenaat, twee doelstellingen realiseren: enerzijds een bijdrage leveren aan een grotere bekendheid en waardering van de kunst en het erfgoed uit de Fédération Wallonie-Bruxelles, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest; en anderzijds bijdragen aan de uitstraling van de initiatieven van culturele instellingen of beheerders van beschermde monumenten. Prométhéa is opgericht op 22 augustus 1985, op gezamenlijk initiatief van de Franse Gemeenschap en van de culturele en economische sectoren. De vereniging is vandaag de voornaamste referentie in België op het gebied van bedrijfsmecenaat.

Roel Daenen
aanvullende financiering
mecenaat
Prométhéa
Caïus