Chantal Pattyn Cultuurmanager VRT

(c) VRT

Eerder deze week raakte bekend dat Klara-nethoofd Chantal Pattyn manager Cultuur bij de VRT wordt. Het gaat om een nieuwe functie, die in het kader van de nieuwe beheersovereenkomst wordt gecreëerd. In die nieuwe beheersovereenkomst is ‘cultuur’ een kernopdracht voor de VRT.

“Een toekomstgerichte visie uittekenen over het cultuuraanbod van de VRT over de netten heen, over de werking van de verschillende cultuurredacties en over de partnerschappen met de culturele sector,” zo klinkt het in het persbericht van de VRT. Die belangrijke taak krijgt Chantal Pattyn nu als nieuwe manager Cultuur bij de VRT mee.

Cultuur neemt in de nieuwe beheersovereenkomst een belangrijke plaats in. Het is een van zeven strategische doelstellingen (en dus een kernopdracht van de openbare omroep).

Hoe gaat Pattyn dit aanpakken? Op deredactie.be vertelt ze: "Ik ga me informeren bij tal van mensen die nu al bij de VRT met cultuur bezig zijn, maar ook bij mensen buitenshuis. Dat moet onder meer in een visienota resulteren. Het is de bedoeling dat ik voor de hele VRT een beleid uitschrijf voor wat cultuur betreft."

De functie van cultuurmanager bij de VRT was al sinds begin 2016 vacant. Tot eind vorig jaar was Walter Couvreur verantwoordelijk voor de functie. Met hem heeft FARO in het verleden verschillende trajecten uitgewerkt., met als (voorlopige) uitschieter het #vrterfgoed-traject.

FARO wenst Chantal Pattyn veel succes, en kijkt uit naar een boeiende samenwerking.

Roel Daenen
VRT
#vrterfgoed
Chantal Pattyn
Cultuurmanager VRT
Walter Couvreur