BBC-coördinator Eerste Wereldoorlog komt naar Brussel

Remember Belgium (c) BBC

Wat de BBC rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog opzet, is – op zijn zachtst gezegd – indrukwekkend. Gespreid over zo goed als alle netten, websites en sociale media, pakt de Britse openbare omroep uit met radio- en televisieprogramma’s, interactieve fimpjes, documentaires, beeldbanken, podcasts, enzovoort. De man die dit media-offensief bij de BBC in goede banen leidt is Adrian Van Klaveren. En het goede nieuws is: hij komt naar het Groot Onderhoud, op 14 oktober in Flagey.

De as van de groots opgezette campagne is de BBC WW1 website. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de ‘iWonder guides to WW1’. Deze passen in de ambitie van de BBC om het publiek opnieuw en beter te doen kijken naar “een oorlog die ze denken te kennen". Zo is er onder meer gedacht aan een uitgebreid educatief aanbod voor scholen. Ook de verzameling verhalen in ‘WW1 at Home’, met reportages en verhalen uit het hele Verenigd Koninkrijk, is een indrukwekkende schatkamer.

Adrian Van Klaveren is als ‘Controller Great War Centenary’ verantwoordelijk voor het welslagen van de afstemming van de noden van enerzijds de programmamakers op het aanbod van de Britse musea, archieven en andere erfgoedspelers anderzijds. Zijn verhaal over ‘WW1 at Home’ past dan ook heel goed in het thema van dit Groot Onderhoud, dat handelt over ‘beeldvorming en erfgoed’. Wat zijn de lessons learned van de BBC? Hoe zit het met wisselwerking tussen beide ‘partijen’? U hoort het, naast een heleboel andere wetenswaardigheden en inzichten, op dinsdag 14 oktober, tijdens het Groot Onderhoud.

Bent u al ingeschreven voor dit Groot Onderhoud? Meer info vindt u op de website.
 

Roel Daenen
media
BBC
Eerste Wereldoorlog
Groot Onderhoud
Adrian Van Klaveren
WW1
Lezing of presentatie