Nieuwste nummer faro | tijdschrift over cultureel erfgoed voorgesteld

overhandiging van het eerste exemplaar aan Bart Van Loo

Voor een volle zaal werd gisterenavond bij het Vlaams-Nederlands huis deBuren in Brussel het zopas van de persen gerolde nummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed voorgesteld.

De avond stond, net als het focusdossier in faro, helemaal in het teken van de Franse Tijd; en dat uiteraard naar aanleiding van de 200e verjaardag van de Slag bij Waterloo. Als seizoenssluiter in het cultuurprogramma van deBuren bracht Frankrijk- en Napoleonconnaisseur Bart Van Loo een try-outvoorstelling van zijn zaalshow over Napoleon. Daarmee gaat hij na de zomer naar aanleiding van zijn nieuwste boek 'Napoleon. De schaduw van de revolutie' door Vlaanderen en Nederland toeren. 

Inleidend schetste FARO-stafmedewerker Roel Daenen kort de inhoud van het tijdschriftnummer. Via een kort filmpje vertelden vijf archivarissen/collectiebeheerders aan de hand van één object uit hun eigen collectie over het belang van de Franse Tijd voor ons erfgoed en onze erfgoedcollecties. Daarna overhandigde Roel Daenen het eerste exemplaar van het tijdchrift aan Bart Van Loo. Het publiek bij deBuren wist vervolgens zijn doorleefde, humoristisch anecdotische en tegelijk historisch duidende conference in de kenmerkend flitsende en persoonlijke Van Loo-stijl duidelijk te appreciëren. De muzikale begeleiding door zanger-gitarist Geert Hellings zorgde voor het perfecte artistieke kader van deze geslaagde avond.

Bekijk hier de foto's

Rob Belemans
deBuren
tijdschrift
Bart Van Loo
Opening / lancering