MeLa (European Museums in an age of migrations) loopt bijna ten einde

MeLa is een onderzoeksprogramma van negen Europese partners, ondersteund door de Europese Commissie, over de rol en positie van musea in een tijdperk van migratie. Van 2011 tot 2014 onderzochten zes werkgroepen innovatieve museumpraktijken binnen de context van processen van globalisering, mobiliteit en migratie.

Op deze manier wil men strategieën en tentoonstellingspraktijken verzamelen om de nieuwe rol van musea te ondersteunen. Daarnaast richt het netwerk zicht ook op het stimuleren van kennis over cultureel erfgoed in relatie tot diversiteit en de representatie van identiteit. Resultaten zijn wetenschappelijke publicaties, rapporten en conferenties. Informatie over het Mela-project leest u op de MeLa-website.

Einde 2014 loopt dit onderzoeksproject af. Maar van 21 tot 23 januari 2015 organiseren de partners in Milaan de afsluitende conferentie ‘Envisioning XXIst Century Museum’. Er wordt een kritische reflectie gegeven over de onderzoeksresultaten en een discussie georganiseerd over de toekomst van musea in Europa. Meer informatie over de conferentie vindt u hier.

Katrijn Dhamers
Conferentie