Depotwijzer.be 1 jaar online

Precies één jaar geleden hielden de vijf  provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie de website depotwijzer.be boven de doopvont. Depotwijzer.be is dé wegwijzer voor erfgoeddepotbeleid, -werking en -praktijk in Vlaanderen. De website werd ontwikkeld binnen het kader van het regionaal erfgoeddepotbeleid. U vindt er relevante expertise, up-to-date informatie en tal van praktische tips voor een verantwoorde bewaring van erfgoed in depot.

Het voorbije jaar telde de website ca. 17.000 bezoeken, of ongeveer 30 bezoekers per dag. Speciaal voor de eerste verjaardag werd heel wat nieuwe informatie online geplaatst. Ontdek de nieuwe onderdelen over Management, Depot en publiek, Depotruimte te huur, Zonwering en Conditiebladen voor archeologisch materiaal in depot.

Het onderdeel over de opmaak van een calamiteitenplan werd aangevuld met een nieuw noodreactie- en herstelplan voor stroomstoring en/of technische storing. Handig om deze winter de black-outs door te komen. Nieuw op de website zijn ook de Projectfiches, waar u tal van inspirerende voorbeelden van grote(re) en kleine(re) depotprojecten terugvindt.

Jürgen Vanhoutte
depotwerking
depot
depotwijzer
depotbeleid