The Big Draw: "Geef je kop af in het museum"

The Big Draw

Van 4 tot 6 oktober ‘13 vindt in Gent de eerste Belgische editie van The Big Draw plaats. The Big Draw is een wereldwijd tekenfestival met als doel iedereen aan het tekenen te krijgen. Op het programma ook heel wat activiteiten in Gentse musea.

De actie ‘Geef je kop af in het museum’ nodigt deelnemers uit om zelfportretten te maken en die af te geven in een van de negen deelnemende musea. Het portret wordt ter plekke opgehangen in The Big Draw-portrettengalerij. Het Huis van Alijn pakt bovendien uit met fluo-tekenen op 80’s tunes, in het SMAK kunnen gezinnen lucht-lichttekenen, in het Museum voor Schone Kunsten worden oude bordjes en kopjes beschilderd …

In totaal zorgen 94 organisatoren voor meer dan 100 activiteiten tijdens deze driedaagse. Tijdens het festival gaan mensen elke dag, op zoveel mogelijk plaatsen, aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen. Jong en oud, ervaren of absolute beginners: het festival roept iedereen op om mee te doen.

Het festival is ontstaan in Londen, waar The Campaign for Drawing in 2000 een eerste editie organiseerde. Door het grote succes werd The Big Draw overgenomen door steden in meer dan twintig andere landen. Na Londen volgden onder andere Berlijn, Barcelona, Los Angeles, Chicago, New York, en in 2013 dus ook … Gent. Meer informatie kunt u vinden via www.thebigdraw.be. The Big Draw is een organisatie van KUNSTWERKT, S.M.A.K. en CIRCA. Wij zijn alvast fan van het initiatief.

Hildegarde Van Genechten
musea
bemiddeling
tekenen
Evenement