Sfeerbeelden tweede Collegagroep Verhuizen @ Boekentoren Gent

Om kennis en ervaringen over het verhuizen van documentaire collecties te verzamelen en te delen namen FARO en de Vlaamse Erfgoedbibliotheek het initiatief voor de collegagroep ‘Verhuizen van documentaire collecties’. Na een succesvolle aftrap in Lier vond op 30 maart in de Gentse Boekentoren de tweede bijeenkomst van deze collegagroep plaats.

Dertig deelnemers luisterden geboeid naar Hendrik Defoort en Liesbeth Van Melle, die gepassioneerd vertelden over het kleurkaartensysteem dat ze ontwikkelden om de verhuis van de collecties in de Boekentoren naar hun nieuw ondergronds depot efficiënt voor te bereiden. Ook het principe en de voordelen van formaatplaatsing kwamen aan bod. Na dit praktijkvoorbeeld kregen we een exclusieve rondleiding doorheen het nieuwe ondergronds depot van de Gentse Universiteitsbibliotheek.

Tot slot werd afgesproken om eind dit jaar een volgende bijeenkomst van de collegagroep te organiseren in het Fotomuseum, over het thema 'verzekeringen'. Aansluitend volgt een bezoek aan het depot van het KMSKA. Hou onze agenda in de gaten voor meer informatie over datum en programma.

Bart De Nil
Boekentoren
collegroep Verhuizen