Ouderenweek zoekt verbindende initiatieven

Ouderenweek

Tussen 20 en 26 november 2017 is er opnieuw de Ouderenweek. Onder het thema ‘Cultuur verbindt!’  moedigt de Vlaamse Ouderenraad, de organisator van deze week, ouderenverenigingen, lokale ouderenraden maar ook de cultureel-erfgoedsector aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden.

Met aandacht voor verbinding wil de Vlaamse Ouderenraad twee belangrijke uitdagingen aanpakken, namelijk interculturaliteit en intergenerationaliteit. Hoewel er al jaren geslaagde initiatieven genomen worden om verschillende generaties en verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen, blijft het voor velen toch een hele uitdaging om die verbindingen waar te maken. Om u op weg te zetten maakt de Vlaamse Ouderenraad een inspiratiegids en een doegids. U vindt ze hier terug.

Oproep: Vliegende reporter gaat op pad

Tijdens de Ouderenweek bezoekt de vliegende reporter mooie verbindende initiatieven. Organiseert u een activiteit die verschillende generaties of culturen dichter bij elkaar brengt? Laat het weten via veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be en wie weet maakt de vliegende reporter een mini-reportage van uw activiteit.

U kan de Ouderenweek ook volgen op Facebook.

Bart De Nil