Ingemaakt Erfgoed aanwezig op Storytelling for Health

Objectendoos van één van de sprekers

De conferentie Storytelling for Health, van 15 tot en met 17 juni in Swansea, was zonder meer een oogopener, boordevol nieuwe inzichten en ideeën. Zeker de interdisciplinaire benadering die storytelling inbedt in de zorg en waarbij ook zorgverleners de rol van storyteller opnemen, viel enorm op.

Verschillende sprekers brachten een bijdrage buiten categorie. Vaak hielden ze hun betoog zonder slides, zoals het echte storytellers betaamt. In het bijzonder Daniel Morden liet met zijn bijzonder wijze en inspirerende keynote bij iedereen een onvergetelijke indruk na. Het optreden dat hij met zijn groep The Devil's Violin de avond ervoor gaf in het National Waterfront Museum was van een andere planeet. Een ervaring die ons allemaal deed begrijpen welke impact storytelling op een hoog niveau kan hebben.

Zelf gaf ik tijdens de conferentie een presentatie over het piloottraject Ingemaakt Erfgoed. Hieronder vindt u mijn presentatie, die inzoomt op de toepassing van storytelling in de geestelijke gezondheidszorg en meer in het bijzonder op de rol die objecten spelen als mediator voor verhalen.

Bart De Nil
geestelijke gezondheid
storytelling
Conferentie