Gezocht: Vrijwillige leerkrachten voor workshop Digital Storytelling

Hoe divers zijn Vlaamse volkssprookjes? En hoe kunt u met die Vlaamse volkssprookjes aan de slag in uw les of educatieve praktijk? Tijdens een studienamiddag op 26 november introduceert Marita de Sterck leerkrachten secundair onderwijs in Vuil vel, veertig Vlaamse volkssprookjes. U krijgt suggesties aangereikt om in de klas aan de slag te gaan met literair erfgoed, onder meer via de methodiek digital storytelling. Voor een kleine groep leerkrachten organiseren we in de voormiddag voorafgaand aan de studienamiddag een workshop digital storytelling. Wilt u er graag bij zijn? Stel u dan snel kandidaat!

Wat mag u verwachten?

Tijdens de workshop krijgt u een introductie in de methodiek digital storytelling en maakt u een digitaal verhaal aan de hand van verhalen uit het boek Vuil vel en illustraties uit de collectie van het Letterenhuis. De beste digitale verhalen worden getoond tijdens de studienamiddag. Daarenboven krijgt u een gratis exemplaar van het boek Vuil vel, een broodjeslunch en kunt u daarna gratis de studienamiddag bijwonen.

Stel u kandidaat!

Bent u een leerkracht in de tweede of derde graad secundair onderwijs, hebt u interesse in of affiniteit met het gebruik van digitale leermiddelen en kunt u vlot overweg met pc of tablet? Stel u dan kandidaat voor deze workshop door een gemotiveerde e-mail te sturen naar Bart De Nil (bart.denil@faro.be). Er kunnen maximum acht leerkrachten deelnemen aan deze workshop. Indien er meer dan acht kandidaten zijn, maken we een selectie van de deelnemers op basis van de motivatie.

De workshop digital storytelling vindt plaats op 26 november van 9.30 tot 12.30 uur in het Letterenhuis in Antwerpen. Van de deelnemers verwachten we dat ze een laptop of tablet meebrengen met daarop geïnstalleerd een softwarepakket of een app waarmee ze een digitaal verhaal kunnen maken, zoals Microsoft Photo Story3 (Windows 2007, werkt ook op Windows 8.1 zie hier), iMovie (Apple), Adobe Premiere, Shadow Puppet (App Store), en dergelijke.

Bart De Nil
Digital Storytelling
Workshop