FARO en The National Archives (UK) organiseren tweede Winter School Archives and Education

Om de professionele ontwikkeling van archivarissen en educatieve medewerkers in archieven te ondersteunen organiseerde FARO in samenwerking met The National Archives (UK) in 2014 de Summer School Archives & Education en in 2015 de Winter School Archives and Education, a digital perspective. Onder het motto 'never change a winning team' organiseren FARO en The National Archives (UK) in 2017 een nieuwe Winter School Archives & Education, van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari. De Winter School wordt ondersteund door de stad Ieper en zal grotendeels plaatsvinden in het stadsarchief van Ieper.

Voor nieuwe deelnemers (die niet deelnamen aan vorige edities van de Winter of Summer School) organiseren we een speciale pre-winter school Masterclass op zondag 29 januari 2017. Tijdens deze masterclass worden de basisprincipes van het ontwikkelen van een educatief programma en hulpbronnen behandeld, alsook het belang van een onderzoeksgerichte aanpak en de technieken om documenten efficiënt te gebruiken.

De focus tijdens de eerste dagen van deze vijfdaagse Winter School ligt op een onderzoek naar Open Education Resources (OER) en online tools, tijdens welke de deelnemers beginnen met het bouwen van de digitale elementen die ze zullen gebruiken bij de ontwikkeling van hun educatief pakket aan het einde van de Winter School. We zullen ook enkele managementaspecten behandelen.

Tijdens de Winter School werken we rond centrale thema's als de Eerste Wereldoorlog, vrede en heropbouw.

Meer informatie over het verloop van de Winter School en hoe u zich kunt registreren vindt u hier.

Sfeerbeelden van de Summer School (2014) vindt u hier en van de Winter School 2015) vindt u hier.

Bart De Nil
archives and education
archiefeducatie
Cursus