VerzekerDe Bewaring

vlinder VerzekerDe bewaring

VerzekerDe Bewaring is een praktijkgericht instrument over de basiselementen van preventieve conservering. Als bewaarder en beheerder van erfgoedcollecties biedt het u tal van nuttige tips en praktische richtlijnen.

Deze website is de digitale omzetting van de gelijknamige losbladige publicatiereeks. Aan bod komen zowel de materiaaleigenschappen, de schadeoorzaken en –symptomen als de gewenste bewaaromgeving. U verneemt hoe u objecten kunt onderhouden, presenteren, manipuleren en opbergen.

Naast enkele algemene thema’s als het binnenklimaat, licht en verlichting, transportvoorbereiding en insecten en schimmels, spitsen de meeste afleveringen zich toe op een objecttype of materiaalsoort. De talrijke illustraties, fotoreeksen en videofragmenten maken procedures en handelingen inzichtelijker. Via zorgvuldig gekozen links en publicaties kunt u verder op pad gaan in het domein van de preventieve conservering.

De auteurs van de afleveringen zijn deskundigen uit de conservatie- of museumwereld. De eerste afleveringen van VerzekerDe Bewaring worden gepresenteerd op Erfgoeddag 2013. Regelmatig volgen nieuwe bijdragen, revisies en updates. Hierover houden we u via onze website en nieuwsbrief op de hoogte.

De inhoud van de pdf-publicatie VerzekerDe Bewaring, de illustraties, de paginavormgeving, de ter beschikking gestelde gegevens en de teksten, kunnen beschermd zijn door het auteursrecht. De rechten behoren toe aan FARO of aan derden waarmee FARO contractuele afspraken heeft. De gebruiksvoorwaarden van FAROnet zijn volledig van toepassing.

Aflevering audiovisueel materiaaldownload pdf
Aflevering boeken en boekbandendownload pdf
Aflevering etnografisch materiaaldownload pdf
Aflevering ivoor, been, gewei en schildpaddownload pdf
Aflevering glasdownload pdf
Aflevering karren, wagens en rijtuigendownload pdf
Aflevering keramiekdownload pdf
Aflevering leder en perkamentdownload pdf
Aflevering licht en verlichtingdownload pdf
Aflevering metaaldownload pdf
Aflevering meubilairdownload pdf
Aflevering natuurhistorisch materiaaldownload pdf
Aflevering openluchtsculpturendownload pdf
Aflevering papierdownload pdf
Aflevering schilderijendownload pdf
Aflevering schimmels en insectendownload pdf
Aflevering steen en steenachtige materialendownload pdf
Aflevering textieldownload pdf