U bent hier

Workshop ErfgoedApp, augmented reality en ErfgoedBeacons

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kunt gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u zelf audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kan raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u zelf een scenario (spel, tour ...) kunt maken via het webbased platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor zowel audiovisuele content, augemented reality als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kunt gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Doelgroep: medewerkers van archieven, musea, erfgoedbibliotheken of erfgoedverenigingen. Elke organisatie vermeld op de ErfgoedKaart en ErfgoedApp kan informatie aanbieden via de ErfgoedApp.
Geen voorkennis nodig. Voor deze cursus moet u een laptop meebrengen.

Met dank aan Stadsarchief Leuven.

Deelnemers aan de workshop ErfgoedApp krijgen één ErfgoedBeacon.

Deze vorming maakt deel uit van het traject ‘Crossmediale publiekswerking hands-on’, een modulair vormingstraject over het gebruik van methodieken en instrumenten voor erfgoed en storytelling via verschillende digitale media.

Praktisch

Maandag 21 november 2016, 10.00 - 15.30 uur, Leeszaal Stadsarchief, Rijschoolstraat 4/001, Leuven.

Lesgevers: Bram Wiercx en Bart De Nil

Prijs: 50 euro, syllabus en lunch inbegrepen. Deze workshop is VOLZET. Dinsdag 13 december is er een nieuwe workshop in Brussel of  Schrijf u in voor onze wachtlijst.

Maximum aantal deelnemers: 15
De cursus zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers
Meer info: Bart De Nil / Bram Wiercx

Past deze datum niet voor u, schrijf u in voor onze wachtlijst en we houden u op de hoogte van toekomstige workshops Erfgoedapp.