Speciale oproep rond het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

2018 wordt het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Met dit jaar wil de Europese Unie de rol van erfgoed benadrukken bij het zoeken naar de gedeelde geschiedenis en identiteit van de Europese burgers. Ter voorbereiding hiervan betrekt de Europese Commissie, naast de lidstaten, nu ook actief het brede erfgoedveld en de erfgoedorganisaties. Hiervoor lanceert ze de speciale oproep Voices of Culture and Heritage.

De oproep heeft twee doelstellingen:

  • een groep samenstellen van ongeveer dertig deelnemers uit de internationale cultuursector en de cultureel-erfgoedsector om deel te nemen aan besprekingen met de Europese Commissie;
  • een databestand samenstellen van culturele instellingen en cultureel-erfgoedorganisaties die op de hoogte willen blijven van de nationale en Europese activiteiten voor het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.


Wilt u als organisatie uit de erfgoedsector of de bredere cultuursector een rol spelen in het Europees Jaar van het Erfgoed en uw expertise en ideeën delen? Dan kan u zich kandidaat stellen. Intekenen kan tot 20 februari 2017.

Meer info vindt u hier.

Bron: Departement CJM

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed