Officiële voorstelling ‘Vlamingrant – Over migratie van Vlamingen vroeger en nu’

Cover boek

Op Erfgoeddag wordt het boek ‘Vlamigrant – Over migratie van Vlamingen vroeger en nu’ van Tom Van Mieghem en Janine Meijer officieel gelanceerd in Antwerpen om 11 uur in Atlas. Het boek is ontstaan uit de gelijknamige expo en verschijnt bij Davidsfonds Uitgeverij.

Migratie is een actueel thema, maar ook een fenomeen van alle tijden. Het komt voor in alle landen en bij alle volkeren. Maar denkt de Vlaming ook aan zichzelf als we het over migranten hebben?

Volgens een volkswijsheid zijn Vlamingen honkvast en hebben ze een baksteen in de maag. Toch zijn er de voorbije eeuwen heel wat mensen uit onze contreien weggetrokken op zoek naar een beter leven of nieuwe horizonten: de vlamigranten.

Het boek is een pareltje voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema migratie en in het bijzonder zij die meer willen weten over onze Vlaamse migratiegeschiedenis.

Geniet tijdens de lancering van een gezellige ontbijttafel, interviews, een sofagesprek, muziek en korting op het boek. Daarnaast is er nog voldoende tijd om die dag andere Erfgoeddagactiviteiten mee te pikken.

Wil je naar de boekvoorstelling in atlas? Schrijf dan in via atlas@stad.antwerpen.be
Deelnemers aan Erfgoeddag kunnen dit boek bestellen bij Davidsfonds Uitgeverij tegen 40% korting op de winkelprijs, op voorwaarde dat je minstens tien exemplaren bestelt. Verdeel de boeken in aanloop of op Erfgoeddag zelf. De 40% korting is helemaal voor jou. Bestellen doe je via verkoop@davidsfonds.be of 016 31 06 20. Vermeld in je mail dat het gaat om de Erfgoeddagactie en geef je de lever- en facturatiegegevens door.

Vrije tags
migratie
Vlamingrant